KUNST x TECHNIEK

een STT toekomstverkenning

De tien favorieten van Raamsteeg 2, het nieuwe Leidse podium voor ArtScience mash ups

“OOH wat een heerlijke zomer hebben we hier in Nederland! Terwijl veel mensen nog even van het zonnige weer genieten op een terrasje, zijn we bij Raamsteeg2 alweer voluit bezig met het nieuwe seizoen. Sinds vorige week houden we je daarvan ook per nieuwsbrief op de hoogte. Naast het nieuws over ons programma, willen we je echter ook tippen over onze ‘Favorieten’: elke maand mailen we 10 dingen die wij geweldig, bizar, inspirerend, zalig of choquerend vinden!

Olga:

  • Tot en met 15 augustus (morgen!) kun je nog Early Bird kaartjes (12 euro) kopen voor Discovery Festival. Dit jaar op 27 september in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. Dansen op de hipste DJ sets, meedoen aan experimenten en naar allerlei interessante praatjes van wetenschappers luisteren. Aanrader voor Late Night Show fans!
  • Elke week even de website Humans of New York checken: soms grappig, soms tragisch, altijd echt
  • DIY projectje? Een tas van karton vouwen, zoals Ilvy Jacobs, die tegelijk mooi en duurzaam is.
  • Voor sommigen vast ouwe koek, maar ik heb het net ontdekt en vind alle kleine verhalen, korte manifestjes en minifilosofietjes smullen: Medium
  • Laatste kans: tot en met 25 augustus is in GEM in Den Haag (het museum naast het Gemeentemuseum) de kunstmanifestatie Ja, Natuurlijk te zien. Persoonlijke favorieten: de dansende kwallen van Studio Drift, Tinkebell, en het betoverende duo-project van Wim van Egmond en Wout Berger.

Paul:

  • Musee de la Chasse et de la Nature, Rue des Archives Parijs – waanzinnig mooie combi van klassieke en hedendaagse kunst en natuurlijke historie.
  • Deyrolle, Rue du Bac Parijs, de enige winkel waar je tegelijk een opgezette echte ijsbeer, een complete giraffe en een konijntje kunt kopen.
  • Hortusfestival: klassieke muziek in diverse horti in het land (gedurende de hele maand augustus)
  • Koen Hauser: geweldige fotograaf die nu ook in de Raamsteeg zit. In samenwerking met het archief van Naturalis werkt hij op dit moment aan een interessant nieuw project!
  • Op 14 september kun je tijdens De Nacht van Kunst & Kennis naar korte lezingen luisteren over hoe Escher geinspireerd werd door het trappenhuis van Raamsteeg2. Nog meer Escher? Bezoek dan deze twee nieuwe tentoonstellingen over zijn werk in relatie tot islamitische kunst.

Raamsteeg2 is een initiatief van Naturalis Biodiversity Center en wordt mede mogelijk gemaakt door ASN Bank, Teekens Karstens Advocaten Notarissen, De Volkskrant en CSG Centre for Society and the Life Sciences.

Op de foto: kunstwerk FIET van Studio Toer, een interactieve lichtinstallatie die reageert op geluid, te zien op Discovery Festival.”

GA NAAR: http://us6.campaign-archive2.com/?u=3df9bdf48d3fcf7326a21799f&id=9289b5fb06&e=39eaca4677

 

Advertisements

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: