KUNST x TECHNIEK

een STT toekomstverkenning

Nacht van Kunst & Kennis 14 september

Leiden Marketing, Cultuurfonds Leiden en Museum De Lakenhal organiseren op 14 september samen met de Universiteit Leiden, het LUMC, de Hogeschool Leiden, het BioScience Park en de Leidse musea de Nacht van Kunst & Kennis in Leiden. In september vindt de eerste editie van dit nieuwe festival plaats dat de komende jaren uit moet groeien tot een stadsbreed festival vol muziek, theater, kunst, experimenten en (nacht)colleges met jaarlijks meer dan 20.000 bezoekers.

Festival De Nacht van Kunst & Kennis is een festival dat bezoekers in aanraking brengt met nieuwe kennis, verrassende experimenten, bijzondere sprekers en kunst. Kennis is de rode draad in de Leidse economie, samenleving en arbeidsmarkt, zowel in het heden als verleden. Maar kennis is vaak verborgen en ontoegankelijk. Tijdens de Nacht trekt de organisatie alle registers open en kunnen bezoekers kennis op een bijzondere manier beleven. De Nacht brengt bezoekers in aanraking met verrassende ideeën, nieuwe muziek, voorstellingen en kunst. Voor talentvolle (jonge) Leidse wetenschappers, kunstenaars en muzikanten is een speciale plek in het programma.

Programma Het publiek gaat op ontdekkingstocht naar nieuwe kennis, kunstvormen, ideeën, opkomende bands, wetenschappelijke uitvindingen of geniet van dans en theatervoorstellingen. De wetenschap wordt hierbij op een kunstige manier gepopulariseerd en de kunsten worden geïnspireerd door de wetenschap. Vragen rondom de toekomst van de menselijke levenskwaliteit staan centraal. Zo kunnen bezoekers een blik werpen op de toekomst. Welke geneesmiddelen zijn in ontwikkeling? Hoe wordt energie in de toekomst opgewekt? En is water in 2030 een universeel afdwingbaar mensenrecht? En welke invloed hebben verschillende soorten muziek op de mens? De ondernemers van het BioScience Park laten zien welke producten zij ontwikkelen en wat de toepassingen hiervan zijn. Het meest verrassend zijn de gezamenlijke crossover projecten van kunstenaars en wetenschappers zijn. Kortom een Nacht vol experimenten, voorstellingen, muziekoptredens, kunst, nachtcolleges en tentoonstellingen,

Kennisvalorisatie De Nacht van Kunst & Kennis past in een trend waar kennisvalorisatie en communicatie over onderzoek steeds belangrijker wordt. Nederland is geïnteresseerder in de wetenschap getuige allerlei nieuwe programma’s op de televisie en de vele uitgaven van de populairwetenschappelijke magazines. De Nacht van Kunst & Kennis haakt aan bij deze beweging en versterkt bestaande initiatieven door hen een extra podium te bieden.

BRON: http://www.cultuurfondsleiden.nl/nl/nieuws/2013/may/8/nacht-van-kunst-kennis-14-september/

Advertisements

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: