KUNST x TECHNIEK

een STT toekomstverkenning

6 juni, Eindhoven: City Lab – tools voor de stad van de toekomst

Hoe faciliteren we de veranderende stad? Welke informatie willen we hebben en wat doen we er vervolgens mee? Een discussie met ervaringsdeskundigen en innovators aan tafel en in de zaal.

6 juni 19:30 – 22:00 uur Bibliotheek Witte Dame Eindhoven.
Aanmelden graag via dit Facebook Event

Het thema is City Lab – tools voor de stad van de toekomst.
Het blijkt dat er heel veel methoden, programma’s en instrumenten zijn om de stad te ontwikkelen. Traditionele ontwikkelprocessen voldoen echter niet meer in een tijd van digitalisering, mobiele data, hergebruik van gebouwen en DIY cultuur.
Tegelijk zijn er nieuwe media en faciliteiten die gebruikt kunnen worden voor innovatieve praktijken. Begrippen als co-creatie, living labs, bottom-up etc. vliegen om je oren.
En wat willen we eigenlijk met de stad, of is die vraag niet meer zo belangrijk?
Aan tafel en in de zaal architekten, sociale media ontwikkelaars, designers, wetenschappers, studenten en professionals.
Het vergelijken van verschillende inzichten is een mooi proces waar we veel van kunnen leren, en de inzichten toepassen op onze eigen toekomst.

MAD emergent art center en Open Data Eindhoven dagen een aantal wetenschappers en creatieven uit om hun visies, verwachtingen en dromen te verwoorden en verbeelden. De formats van TedX en het tv programma Zomergasten vinden elkaar in een nieuwe vorm, waarbij het debat ondersteund wordt met video en andere audiovisuele middelen. De uitkomsten van deze prikkelende, richtinggevende discussie zullen worden ingezet voor de volgende fase van het onderzoek en experiment van Play the Future. Dit is een meerjarig onderzoek naar nieuwe concepten in kunst en wetenschap binnen de thema’s Health, Energy en Mobility. Hierbij wordt gebruik gemaakt van nieuwe cultuurtechnologie, zoals Open Data en Internet of Things om maatschappelijke innovaties te ontwikkelen voor de urbane omgeving.

Dit evenement wordt mogelijk gemaakt in samenwerking met Bibliotheek Eindhoven, Fontys en de Gemeente Eindhoven.

ONE THOUGHT ON “STADSLAB FORUM”

GA NAAR http://puls.madlab.nl/stadslab-forum/

Advertisements

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: