KUNST x TECHNIEK

een STT toekomstverkenning

23 april, Utrecht: Kunst- en wetenschaplezing (Paul Schnabel)

“De wereld die een schrijver of schilder ons voorspiegelt, kan net zo echt of absurd aandoen als de wereld van een wiskundige, theoretisch fysicus of filosoof. De meest inspirerende wetenschappers en kunstenaars ontdekken en verkennen nieuwe gebieden of kijken met andere ogen naar territorium dat als bekend werd verondersteld.

Nieuwsgierigheid en creativiteit kenmerken pioniers, zowel in het lab als in het atelier. Op het moment dat kennis, schoonheid, werkelijkheid en fictie verweven raken en kunstenaars en wetenschappers buiten de gebaande paden treden, is onderzoek misschien wel op zijn best. Kunst en wetenschap vullen elkaar aan. In een schilderij zijn dingen uit te drukken die dat niet zijn in de wetenschap en andersom.

Socioloog en kunstliefhebber prof. dr. Paul Schnabel neemt de Utrechtse caravaggisten onder de loep. Tijdens hun opleiding reisden zij door steden in Europa en raakten beïnvloed door Caravaggio. Welke rol spelen knooppunten van wetenschap en kunst bij het verspreiden van cultureel erfgoed? … LEES MEER

BRON: http://www.sg.uu.nl/programma/voorjaar-2013/kunst-en-wetenschaplezing/

Advertisements

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: