KUNST x TECHNIEK

een STT toekomstverkenning

Taconis Stolk: startbijeenkomst 24 mei (VIDEO)

In het kader van de Toekomstverkenning Kunst en Techniek organiseerde Stichting Toekomstbeeld der Techniek samen met het NIMk twee startbijeenkomsten in Amsterdam.

Op 26 april stond de vraag centraal welke rol techniek speelt in kunst(re)presentatie. Klik HIER voor de video’s en HIER voor het programma van 26 april.

24 mei stond in het teken van de kunstproductie. Wat betekenen technologische ontwikkelingen voor de kunst en voor (het vak van) de kunstenaar? En welke rol kan de kunstenaar spelen bij de (door)ontwikkeling, duiding en toepassing van nieuwe technologieën? Klik HIER voor het programma van de dag.

Een van de sprekers was Taconis Stolk

OVER TACONIS STOLK

Taconis Stolk is conceptualist en metamodernist te Amsterdam, Nederland. Hij is de initiator van WLFR, studio voor conceptualisme. Sinds het midden van de jaren negentig ontwikkelt WLFR metamediale projecten en theorie met betrekking tot de esthetiek van concepten, vaak op het grensvlak van kunst en wetenschap. Stolk is tevens medeoprichter van formalism (concept- & design-ontwikkelaars) en ConceptsAssociated (agentschap voor ideeën) en voorzitter van de Commissie eCultuur van de Nederlandse Raad voor Cultuur. Zijn onderwijs- en coaching-activiteiten bestrijken onder meer de ArtScience Interfaculteit en het PhDArts programma van het Koninklijk Conservatorium en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag en het MediaTechnology MScprogramma van de Universiteit Leiden.

Advertisements

Single Post Navigation

One thought on “Taconis Stolk: startbijeenkomst 24 mei (VIDEO)

  1. Het is een aantrekkkelijk idee om de kunstenaar te zien als diegene die de mogelijkheden van een configuratie onderzoekt. Dit is tegenstelling tot de wetenschapper die meer doelgericht is. Nu zijn er eigenlijk twee soorten configuraties n.l. de configuraties die al gevormd zijn en waarvan het dus mogelijk is om een potentie te onderzoeken en de ongevormde configuraties de wetenschapper Stuart Kauffman (die dus eigenlijk een kunstenaar is) de Adjacent Possible noemt. Taconis Stolk valt in zijn eigen kuil door als een wetenschapper een kunstenaar te gaan beschouwen en net te doen of hij een wetenschapper is. In de Verre Oudheid had de Adjecent Possible van Kauffman vele namen en de mooiste was wel het Mysterie ( http://hans.wyrdweb.eu/how-create-universe-with-use-simple-logic/).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: