KUNST x TECHNIEK

een STT toekomstverkenning

Maaike Roozenburg, startbijeenkomst 24 mei (VIDEO)

In het kader van de Toekomstverkenning Kunst en Techniek organiseerde Stichting Toekomstbeeld der Techniek samen met het NIMk twee startbijeenkomsten in Amsterdam.

Op 26 april stond de vraag centraal welke rol techniek speelt in kunst(re)presentatie. Klik HIER voor de video’s en HIER voor het programma van 26 april.

24 mei stond in het teken van de kunstproductie. Wat betekenen technologische ontwikkelingen voor de kunst en voor (het vak van) de kunstenaar? En welke rol kan de kunstenaar spelen bij de (door)ontwikkeling, duiding en toepassing van nieuwe technologieën? Klik HIER voor het programma van de dag.

Een van de sprekers was Maaike Roozenburg

OVER MAAIKE ROOZENBURG

Maaike Roozenburg is opgeleid als kunsthistorica en ontwerper aan de Gerrit Rietveld Academie. Sinds 2004 werkt zij binnen Studio Maaike Roozenburg aan projecten en producten op het snijvlak van design, (kunst)historie en visuele communicatie. Maaike is een ontwerper met een fascinatie voor de ontstaansgeschiedenis en historie van ons dagelijks (gebruiks)goed. Door middel van designobjecten toont ze de rijke geschiedenis en schoonheid van historische objecten en hun relevantie voor deze tijd. Onderzoek speelt daarbij een belangrijke rol; naar historische/ambachtelijke technieken en naar recent ontwikkelde technieken (zoals 3D prototyping en Augmented Reality) en hoe beiden elkaar kunnen aanvullen en versterken binnen een designobject. Naast haar werk binnen de studio is zij als docent verbonden aan de Koninklijke Academie in Den Haag en als gastdocent aan de TU Delft, daarnaast spreek zij regelmatig op symposia en lezingen over de relatie tussen design en erfgoed. http://www.maaikeroozenburg.nl

Advertisements

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: