KUNST x TECHNIEK

een STT toekomstverkenning

24 mei: techniek en de kunstproductie (programma)

Op 24 mei (12 – 17 uur) organiseert Stichting Toekomstbeeld der Techniek de 2e startbijeenkomst in het kader van de Toekomstverkenning Kunst en Techniek. Met Angelo Vermeulen, Robert Zwijnenberg, Taconis Stolk en Maaike Roozenburg. Met discussie. Met broodjes en met borrel.

NIMk, Keizersgracht 264 AMSTERDAM

Meer informatie en kosteloos aanmelden voor de laatste plaatsten: http://www.stt.nl/uploads/documents/260.pdf

“…  Waar de bijeenkomst van 26 april in het teken stond van bestaande kunst, kijken we op 24 mei naar de interactie tussen techniek en kunst-in-de-maak. Hier komen vragen aan de orde als: wat betekent het aanbod van nieuwe technologieën, media, materialen en platforms voor de kunst en de wijze waarop die kunst tot stand komt? Zijn techniek en technologie aanjagers van nieuwe kunstconcepten en -categorieën? Hoe belangrijk wordt techniek(beheersing) voor de kunstenaar? En wat betekent dat voor zijn of haar professionele vorming? We staan ook stil bij vraagstukken van een heel andere orde, zoals: wat is de rol van de kunstenaar bij het duiden en verkennen van nieuwe technologieën? En hoe verandert het kunstlandschap en haar instituties onder invloed van technologische ontwikkelingen?”

Meer weten over de vorige bijeenkomst over Techniek en de Kunst(re)presentatie (26 april)? Ga naar http://www.stt.nl/uploads/documents/259.pdf voor het programma bekijk de presentaties op: http://vimeo.com/album/1923372

i.s.m. Nederlands Instituut voor Mediakunst

Advertisements

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: