KUNST x TECHNIEK

een STT toekomstverkenning

Video’s Startbijeenkomst online: Geert Van der Snickt (Universiteit Antwerpen)

In het kader van de Toekomstverkenning Kunst en Techniek organiseert Stichting Toekomstbeeld der Techniek samen met het NIMk twee (26 april en 24 mei) startbijeenkomsten in Amsterdam

Op 26 april stond de vraag centraal welke rol techniek speelt in kunst(re)presentatie. Een van de sprekers was Geert Van der Snickt (Universiteit Antwerpen)

Geert Van der Snickt behaalde zijn Master in de Conservatie-Restauratie in 2003 waarna hij twee jaar als onderzoeker werkte voor het SALUT project (Study of Advanced Lastertechiques for the Uncovering of polychromed works of arT) aan de Artesis Hogeschool. Sinds 2005 is hij als navorser verbonden aan de AXI²L (Antwerp X-ray Instrumentation and Imaging Laboratory) onderzoeksgroep van het Departement Chemie van de Universiteit Antwerpen, dat geleid wordt door prof. Koen Janssens. Hij werkte in die periode aan zijn thesis met als titel: James Ensor’s pigments studied by means of portable and synchrotron radiation-based analysis: identification, evolution and degradation. Vanaf 2012 analyseert hij schilderijen met het XRF scanning instrument dat recentelijk ontwikkeld werd binnen de AXI²L groep (M. Alfeld en prof. K. Janssens) en de TU Delft (prof. J. Dik).

Advertisements

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: