KUNST x TECHNIEK

een STT toekomstverkenning

Qua Art – Qua Science: tentoonstellingen en lezingen op het raakvlak van kunst en wetenschap

“De Stichting Qua Art – Qua Science is actief op het boeiende raakvlak van kunst en wetenschap. Door tentoonstellingen en lezingen rond een verbindend thema wordt duidelijk dat de kunstenaar en de wetenschapper veel gemeen hebben. Beide zijn bezig met het verkennen van grenzen of verdiepen zich in de mogelijkheden en onmogelijkheden van de materie.

Twee ogenschijnlijk totaal verschillende disciplines, van de kunst en de wetenschap. Afzonderlijk voortdurend bezig om werkelijkheden te creëren en te visualiseren, abstracties inzichtelijk, toegankelijk en tastbaar te maken.

In dat opzicht zijn er veel overeenkomsten, alleen al omdat beide disciplines vaak de vraag, ‘wat heb je eraan?’ of ‘wat kun je ermee?’ voorgeschoteld krijgen. Als je tot de constatering komt dat er inderdaad veel overeenkomsten zijn, dan rijst de vraag op welke manier deze twee disciplines onderling informatie en ideeën zouden kunnen uitwisselen.

Ongetwijfeld is er sprake van een wederzijdse intellectuele belangstelling en wordt er gebruik gemaakt van elkaars kennis en vaardigheden, maar gebeurt dat wel vaak en effectief genoeg? Hierop probeert de werkgroep Qua Art Qua Science een antwoord te formuleren en dat zichtbaar te maken via tentoonstellingen, lezingen enz.

Voor dit doel zoekt de werkgroep kunstenaars die hun eigen blik op de wereld tonen en bereid zijn die te koppelen aan een wetenschapper. Een wetenschapper die op zijn wijze ons bekend wil maken met zijn zoektocht in het domein der wetenschap binnen een gesteld thema. Bij deze ontmoetingen wordt het publiek nadrukkelijk uitgenodigd om met kunstenaar en wetenschapper in dialoog te gaan. Hierbij ontstaan verrassende doorkijkjes op doorgaans onbekend terrein. Deze ontmoeting wordt vastgelegd in een fraaie uitgave als een tastbare herinnering.

Qua Art – Qua Science daagt u uit om getuige te zijn van de avonturen op dit boeiende terrein. Dat kan door onze tentoonstellingen en/of lezingen te bezoeken die meestal plaatsvinden in de Faculty Club op de Universiteit Twente.

De werkzaamheden van de stichting worden mogelijk gemaakt door sponsors en leden die de uitnodigingen voor de bijeenkomsten per post ontvangen en de boekjes krijgen zonder extra bijdrage.”

BRON: http://www.quaartquascience.nl/qaqs/

Advertisements

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: