KUNST x TECHNIEK

een STT toekomstverkenning

De Chemie tussen Kunst en Research: Shell en Het Mauritshuis

Het Mauritshuis in Den Haag gaat de komende twee jaar ingrijpend vernieuwen. Shell draagt voor een belangrijk deel bij aan de uitbreiding en wordt partner van het museum. Techniek en kunst ontmoeten elkaar in deze samenwerking.

“… “Ons partnerschap met het Mauritshuis”, vult Benschop aan, “is niet zomaar een financiële bijdrage – die is er – maar zeker ook een inhoudelijke samenwerking. Met onze onderzoekstechnologie kan namelijk baanbrekend onderzoek naar schilders en schilderijen gedaan worden – met verrassende resultaten.” De verbintenis tussen Shell en schilderijenonderzoek is niet nieuw.

Ook nu zal er onderzoek worden gedaan naar verfmonsters van Hollandse Meesters door het Shell Technology Centre Amsterdam (STCA). Vincent van Gogh hielp een handje bij het leggen van contacten tussen laboranten van Shell en conservatoren van het Mauritshuis. Het Van Gogh Museum en Shell analyseren al langer samen verfmonsters en dat levert nieuwe inzichten op over de werkwijze van Van Gogh (zie kader). In de marge van een bijeenkomst over wetenschappelijk onderzoek naar schilderijen van Van Gogh ontdekten Shell en het Mauritshuis hun gedeelde interesse …”

LEES HET VOLLEDIGE ARTIKEL

BRON: http://www.shell.nl/home/content/nld/aboutshell/media_centre/magazine/2012/spread_02/

VIDEO: Mauritshuis werk aan de toekomst

Advertisements

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: